Door naar de hoofd inhoud

Wat te doen bij technologische storingen?

24 mei 2022

Technologie: we zijn er inmiddels flink afhankelijk van. We verwijzen naar websites voor meer informatie en rekenen erop dat iedereen altijd bereikbaar is. Maar wat als de techniek wegvalt? Bijvoorbeeld door een stroomstoring. En hoe veilig is het om altijd in verbinding te staan met elkaar. Heb jij jouw digitale informatie goed beveiligd?

Nu we steeds afhankelijker worden van digitale systemen, lopen we meer risico bij verstoringen in deze digitale systemen. Stroomuitval leidt vaak tot computerstoringen. De gevolgen zijn ingrijpend, omdat veel sectoren afhankelijk zijn van ICT. Communicatieverbindingen vallen weg, betalingsverkeer is onmogelijk en bedrijven en dienstverleners zijn onthand. Als een verstoring grote effecten heeft op de openbare orde en veiligheid, komt de veiligheidsregio in actie. 

Wat doe je als je gehackt wordt?

Door firewalls en wachtwoorden in te stellen, je digitale gegevens privé te houden en alert te zijn op afwijkingen kun je zelf al veel leed voorkomen. Beveilig alle apparaten, zoals computers, servers, mobiele apparaten, elektronische systemen, netwerken en gegevens tegen schadelijke aanvallen. Wil je meer weten over wat je moet doen? Ga dan naar de pagina https://www.vrijsselland.nl/cyber/ en bekijk alle .