Door naar de hoofd inhoud

Brandweer.nl Website van het jaar

vlaggetjes met website van het jaar 2018

Ook dit jaar hebben we een prijs gewonnen bij de verkiezing Website van het Jaar. In de categorie Overheid is brandweer.nl ‘Populairste website van het jaar’. Maar liefst 1 miljoen unieke bezoekers bekeken in 2018 in totaal 4 miljoen pagina’s op brandweer.nl. Brandweer.nl werd vorig jaar ook door het publiek verkozen tot beste website in de categorie Overheid. In dat jaar werd het hypermoderne nieuwe platform gelanceerd. Samen met alle regio’s is de site verder versterkt. Dat bleef niet ongezien door de vele bezoekers.

Nieuwe onderwerpen

Naast de teksten, checklisten, filmpjes en folders vind je nu ook meer animaties en infographics. Daarnaast bleek uit de statistieken dat er veel werd gezocht op de onderwerpen ‘Open dagen’, ‘Werken bij de brandweer’ en ‘Koolstofmonoxide’. Die informatie is nu nog eenvoudiger op de site te vinden. Nieuwe onderwerpen zijn onder andere pelletkachels, veilig het natuurijs op, en wanneer men 112 moet bellen bij storm- en wateroverlast. Kortom: ook online staan we 24×7 paraat voor een (brand)veilige samenleving.

Voorlezen

Ook op andere gebieden hebben we de site verder verbeterd. Zo is de site nu ook toegankelijk voor mensen met een visuele of een leesbeperking. Door een klik op een speaker-icoontje worden alle teksten op de website voorgelezen en zijn bijvoorbeeld de tips over brandveiligheid en informatie over de kazernes in de buurt ook voor een nog breder publiek beschikbaar.

Alle stemmers op brandweer.nl: hartelijk bedankt! Benieuwd naar alle cijfers? Ga dan naar het bericht van Brandweer Nederland.