Door naar de hoofd inhoud

CoronaActueel: avondklok in Nederland

Vandaag zien we weer een stijging in het aantal besmettingscijfers per dag. Deze week zijn er in totaal 1.167 besmettingen, waarvan 194 besmettingen vandaag.

22-01-2021 CoronaActueel

We moeten ons nog een keer schrap zetten, nu de Britse coronavariant en andere meer besmettelijke varianten op ons af komen. We moeten het uiterste doen om een derde golf voor te blijven en zo klein mogelijk te houden. 

In heel Nederland geldt daarom vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Dit zorgt ervoor dat we minder vaak bij elkaar op bezoek gaan of elkaar ontmoeten. Daarmee helpen we om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. 

Blijf volhouden!

Dit gebeurt op een moment dat we coronamoe zijn. Het is zwaar en het voelt alsof het alleen maar zwaarder wordt, maar we kunnen het alleen samen. Blijf volhouden! 

CoronaActueel

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in onze regio. In één oogopslag is het (nieuwe) aantal besmettingen zichtbaar en geven we een korte regionale uitleg. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘CoronaActueel