Door naar de hoofd inhoud

CoronaActueel: geniet verantwoord van het paasweekend

Deze week zijn er in totaal 1.306 besmettingen, waarvan 175 besmettingen vandaag.

CoronaActueel 2 april 2021

Door het hoge aantal besmettingen is er minder ruimte voor uitgebreid bron- en contactonderzoek. De meeste besmettingen vinden nog steeds plaats binnen het gezin en na bezoek bij familie of vrienden. Houd je daarom zo veel mogelijk aan de basisregels, ook tijdens de paasdagen.

Bestel bijvoorbeeld een lekkere paaslunch bij de lokale horecazaak, pak de fiets of geniet van een heerlijke wandeling. Vermijd dan wel de drukke plekken en blijf zo dicht mogelijk bij huis.

Sinds deze week gaat ook de avondklok een uurtje later in, namelijk: om 22.00 uur. Dit biedt ruimte om iets langer van het buitenleven te genieten.

Het vaccineren loopt goed, er is weer een volgende stap gezet. Huisartsen in onze regio zijn begonnen met het uitnodigen van de groep inwoners van 60-64 jaar.

Fijne Pasen en geniet verantwoord!

Meer hierover en andere onderwerpen specifiek voor onze regio, zoals vaccineren en handhaving, lees je in onze CoronaMonitor.

CoronaActueel

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in onze regio. In één oogopslag is het (nieuwe) aantal besmettingen zichtbaar en geven we een korte regionale uitleg. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘CoronaActueel