Door naar de hoofd inhoud

CoronaActueel: voorzichtig optimistisch

9 april 2021

Deze week zijn er in totaal 1.131 besmettingen, waarvan 156 besmettingen vandaag.

CoronaActueel 9 april 2021

Hoewel de weekcijfers van afgelopen week een lichte daling laten zien, is er in de ziekenhuizen sprake van een toename. Verder zien we dat de vaccinaties een positief effect hebben: het aantal verzorg- en verpleeghuizen waarin besmettingen zijn vastgesteld, is opnieuw gedaald.

Om de samenleving weer langzaam te ‘heropenen’ worden deze maand pilotevenementen georganiseerd. Waarbij bezoekers een negatief testbewijs moeten tonen. In Overijssel staan in april al 31 evenementen gepland voor in totaal ruim 15.000 mensen.

Versoepelingsplan kabinet

Ook werkt het kabinet aan een gefaseerd versoepelingsplan richting de zomer. Het heropenen van het hoger onderwijs en de terrassen staan bovenaan de wensenlijst. Ook het schrappen van de avondklok en de heropening van winkels heeft prioriteit.

Geniet verantwoord

Laten we samen ons uiterste best blijven doen om deze versoepelingen mogelijk te maken. Door ons aan de maatregelen te houden en verantwoord te genieten van de kleine dingen in je eigen omgeving. Nog niets is zeker, maar we kijken met voorzichtig optimisme naar de persconferentie van volgende week dinsdag.

Meer hierover en andere onderwerpen specifiek voor onze regio, zoals vaccineren en handhaving, lees je in onze CoronaMonitor.

CoronaActueel

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in onze regio. In één oogopslag is het (nieuwe) aantal besmettingen zichtbaar en geven we een korte regionale uitleg. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘CoronaActueel