Door naar de hoofd inhoud
koning met koningin en hun drie kinderen

Koningsdag Zwolle

Op de koudste koninklijke feestdag sinds 1985 waren de veiligheidsdiensten met 900 collega’s duidelijk aanwezig om er voor te zorgen dat Koningsdag 2016, samen met de koninklijke familie, in Zwolle volgens plan verliep. Al in november begon de nauwe samenwerking tussen de politie, SGBO (Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden), gemeente Zwolle en Veiligheidsregio IJsselland.

Maar liefst vijf maanden aan voorbereidingen leidden naar deze nationale feestdag. Op 12 oktober 2015 kwam de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) met de officiële mededeling dat Koningsdag 2016 in Zwolle gevierd zou worden. Een projectorganisatie werd gevormd om de feestdag vorm te geven en ervoor te zorgen dat alles in goede banen werd geleid. Er was een continue afstemming tussen alle betrokken partijen om zo iedereen op de hoogte te houden van de besluiten, afspraken en ontwikkelingen.

Samenwerking tussen de hulpdiensten is een dagelijkse bezigheid. Bij ongevallen en andere ernstige incidenten loopt de samenwerking tussen de gemeente (bevolkingszorg), brandweer-, ambulance- en politiecollega’s als vanzelfsprekend. Een bijzonder evenement als Koningsdag is dan een mooi hoogtepunt voor deze bijzondere samenwerking.