Door naar de hoofd inhoud
kinderen klimmen door brandweer slangen

Post Slagharen in verbinding

Op 15 juni 2019 opende Brandweer Slagharen haar deuren tijdens de Obstakelslag. De brandweermannen en –vrouwen hadden rondom de kazerne een parcours uitgezet waarin verschillende obstakels opgetuigd waren. De fysieke gesteldheid van de deelnemers werd hiermee flink op de proef gesteld.

Zo moesten de deelnemers van de Obstakelslag zich een weg banen door een wirwar van brandweerslangen en door een auto kruipen terwijl de hevige rook het zicht belemmerde. Na afloop werden de deelnemers beloond met ‘bluswater’ dat uitgereikt werd door de ploeg; een mooi voorbeeld waarbij een brandweerpost in de regio in verbinding staat met de inwoners.

Brandweervrijwilligers

De Obstakelslag vormde een van de vele acties waarbij brandweer Slagharen mensen enthousiast hoopte te maken om brandweervrijwilliger te worden, en met succes. In 2019 hebben namelijk acht mensen zich aangemeld als brandweervrijwilliger. Inmiddels zijn vier mensen al gestart met de opleiding.

“Ik vind het belangrijk dat je als brandweerpost zichtbaar bent voor de inwoners. Om mee te kunnen doen aan dit evenement en ook op die manier laten zien wat het brandweervak inhoudt, vind ik erg mooi.” – Gine Oude-Egberink, vrijwilliger Brandweer Slagharen