Door naar de hoofd inhoud

CoronaActueel: ga verstandig om met versoepelingen

Deze week zijn er in totaal 1.488 besmettingen, waarvan 266 besmettingen vandaag.

CoronaActueel 23 april 2021

De lang gewenste versoepelingen zijn vanaf volgende week eindelijk aan de orde. Deze komen echter op een moment waarop juist in de zorg, en dan vooral op de IC’s, grote zorgen zijn over de continuïteit. Ondanks dat heeft het kabinet besloten om op 28 april voorzichtig de eerste stap te zetten van het openingsplan. Meer over het openingsplan lees je op de website van de Rijksoverheid.

Iedereen snakt er naar om weer een terrasje te kunnen pakken, maar versoepelen is niet zonder risico’s. We moeten daarom allemaal hard ons best doen om niet besmet te raken: door afstand te houden, handen te wassen en te testen bij klachten. Ook belangrijk is: ons laten vaccineren, zodra dit kan. Op die manier dragen we ons steentje bij om de zorg niet nóg verder te belasten.

We willen iedereen dan ook persoonlijk oproepen om verstandig en respectvol om te gaan met de versoepelingen.

Meer hierover en andere onderwerpen specifiek voor onze regio, zoals vaccineren en handhaving, lees je in onze CoronaMonitor.

CoronaActueel

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in onze regio. In één oogopslag is het (nieuwe) aantal besmettingen zichtbaar en geven we een korte regionale uitleg. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘CoronaActueel‘. Vanaf week 17 (26 april) verschijnt CoronaActueel alleen nog op woensdag.