Door naar de hoofd inhoud

Grensoverstijgend samenwerken: Publieksjaarverslag 2020

promo publieksjaarverslag

2020 was een jaar om nooit te vergeten. Een jaar waarin we Veiligheidsregio IJsselland meer op de kaart hebben gezet. In maart waren we betrokken bij de ontmanteling van een V1 uit de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Deventer. Toen nog dachten we dat dit het hoogtepunt van het jaar zou worden, maar niets bleek minder waar.

COVID-19

Een paar dagen later werd COVID-19 allesoverheersend. Wij hadden onze handen vol aan deze pandemie. Ondanks dat hebben we nog zo veel meer gedaan. Waar sommige projecten noodgedwongen werden uitgesteld kon een groot deel van de projecten wél doorgang vinden. Daarbij lieten de collega’s van de brandweer, de crisisorganisatie, GHOR én onze partners in veiligheid zich van hun professionele kant zien.

Van uitrukkleding tot interactieve game

Zo kregen we in 2020 nieuwe uitrukkleding voor de brandweer. Eén beeld, één brandweer: in één oogopslag is de brandweer herkenbaar voor burgers en collega-hulpverleners. Zowel het operationeel uniform als de uitrukkleding vervangen we de komende jaren. Ook lanceerden we #VetVeilig the game. Een vernieuwend interactief spel speciaal ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8. Onder digitale leiding van niemand minder dan Qmusic DJ en brandweerman Tom van der Weerd leren kinderen via deze game meer over veiligheid.

Veiligheidsregio Online

In 2020 was Veiligheidsregio IJsselland veel online te vinden. We deelden uiteraard berichten over het coronavirus. Handige tips en weetjes over (brand)veiligheid of over de organisatie kwamen ook terug op de website en social media. Onze website kreeg 103.599 bezoekers. In vergelijking met vorig jaar 500% meer. Dat kwam deels door de informatie die we deelden over het coronavirus. Daarmee hielpen we gemeenten, ondernemers en zorginstellingen. Maar ook campagnes, zoals de brandpreventieweken, stop CO-vergiftiging, de jongerencampagne #HOEDAN en #Vet Veilig the game trokken de aandacht. De meeste bezoekers, 2.743, kregen we op donderdag 19 november toen de vacature voor manschap/duiker online ging.

Publieksjaarverslag 2020

In dit publieksjaarverslag blikken we terug op het afgelopen jaar. Lees meer over:

  • Grensoverstijgend samenwerken tijdens de coronacrisis
  • Handcrew Overijssel in beeld
  • Nieuwe collega’s aan het werk
  • Handboek VRIJsselland: voor brandweer en crisisorganisatie
  • 500 rookmelders voor IJssellandse voedselbanken
  • Vet Veilig the game

    En nog veel meer…..