Door naar de hoofd inhoud

#VetVeilig the game is online!

6 november 2020
#VetVeilig the game startscherm

#VetVeilig the game is een vernieuwend interactief spel speciaal ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8. Onder digitale leiding van niemand minder dan Qmusic DJ en brandweerman Tom van der Weerd leren kinderen via deze game meer over veiligheid.

Het spel past precies binnen de huidige tijdsgeest: via een avontuurlijk computerspel leren de kinderen via het digiboard op een interactieve manier van alles over veiligheid in de eigen leefomgeving.  

Directeur Veiligheidsregio IJsselland Arjan Mengerink: “Er is al een mooi lespakket over veiligheid die aan scholen aangeboden wordt. We wilden echter iets extra’s en vernieuwends aanbieden wat juist aansluit bij de belevingswereld van leerlingen. En wat is dan beter dan een computergame te maken waarin leerlingen spelenderwijs ontdekken hoe ze brand en andere ongelukken kunnen voorkomen? #VetVeilig The Game is een interactief spel dat klassikaal via het digiboard gespeeld kan worden. De tips en tricks uit de game kunnen leerlingen direct toepassen in hun eigen omgeving. En het is natuurlijk ook de bedoeling dat deze kinderen hier thuis verder over praten met hun ouders zodat ze gezamenlijk hun eigen leefomgeving veiliger kunnen maken.”

#VetVeilig the game

Het spel bestaat uit twee delen. In deel één ontstaat er een woningbrand en worden de leerlingen gevraagd om de familieleden te helpen veilig uit huis te komen. Brandweerman Tom van der Weerd legt de leerlingen verschillende keuzes voor. Zij moeten dan beslissen wat de veiligste optie is. Als alles goed gaat en de familie gered is, kan deel twee van de game worden gespeeld. Daar gaan de leerlingen terug in de tijd en mogen ze proberen om de brand en andere ongelukken te voorkomen. Ze kunnen dit klusje klaren door een aantal missies te voltooien. 

Veilig leven in IJsselland

Veiligheidsregio IJsselland heeft #VetVeilig The Game gemaakt en het is een onderdeel van het programma ‘Veilig Leven’. Een programma waarmee inwoners van onze regio bewust worden gemaakt van risico’s in hun omgeving en leren hoe te handelen bij incidenten. Met het onderdeel #VetVeilig ligt de focus op kinderen en jonge tieners tot en met 13 jaar. Jong geleerd is immers oud gedaan.  

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over #VetVeilig the game of #VetVeilig in het algemeen? Ga dan naar de #VetVeilig pagina. Ben je docent en wil je de game in jouw klas spelen? Ga dan naar de pagina met informatie voor docenten

Binnen een maand na lanceren is de game al ruim 700 keer geopend en ontvingen wij veel enthousiaste reacties. In 2021 hoor je uiteraard meer over deze game!