Nieuws crisisorganisatie
Leren van crises tijdens oefeningen actiecentra

‘Uitval telecom en een aangekondigde protestactie in de binnenstad van Zwolle’. De briefing voor crisisfunctionarissen was kort maar krachtig. Op bestuurlijk en operationeel niveau kwamen tijdens de oefeningen van de actiecentra op 15, 16 en 19 juni diverse dilemma’s en acties aan bod. Een mooie gelegenheid om samen te werken en van elkaar te leren.
Oefening hoogwater in Deventer

Deventer, een stad die in harmonie leeft met het water. De IJssel loopt er als een prachtige rivier langs, maar het water kan ook heel hoog komen te staan. De gemeente plaatst dan coupures om te voorkomen dat het water de stad in kan lopen. Maar wat als zo’n coupure door een ongeval stuk gaat en water de stad instroomt? Hoe gaan de gemeente, het waterschap en de hulpdiensten om met hoogwater?
Crisisplan 2023 – 2026
Het algemeen bestuur stelde op 14 december 2022 het crisisplan 2023-2026 vast. In het crisisplan 2023 – 2026 is vastgelegd wie waarvoor verantwoordelijk is tijdens een crisis en hoe de informatielijnen lopen. Dit plan beschrijft de hoofdstructuur, de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van functionarissen en instanties tijdens een crisis.
Planvorming crisisorganisatie in nieuw, fris format

Het Veiligheidsbureau werkt aan een update van de plannen en procedures voor de crisisorganisatie van Veiligheidsregio IJsselland. Crisisfunctionarissen vinden deze multidisciplinaire planvorming terug in een nieuw, fris format in de operationele app ‘Handboek VRIJsselland’ onder het kopje ‘Multi’.
Nieuwe look and feel multidisciplinaire planvorming

Veel van de multidisciplinaire planvorming is toe aan een update. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuw format voor multidisciplinaire planvorming met een werkgroep. Het resultaat kunnen we nu met jullie delen, want de eerste kaarten zijn geüpdatet en hebben een frisse look and feel gekregen.
Magazine Positief+

In samenwerking met GGD IJsselland brengen wij het magazine Positief+ uit. Een magazine over noaberschap, samenwerking en de impact van corona in IJsselland.
Nieuwe e-module: Als first responder aan zet

Als hulpverlener (first responder) van de brandweer, ambulancezorg of politie kom je in veel verschillende situaties terecht. Welke keuzes maak je dan en waarom? Welke overwegingen gaan er door je hoofd? De nieuwe e-module Als first responder aan zet helpt je bij het vergroten van je bewustwording bij een incident.
Introductie in de IJssellandse crisisorganisatie

Wist je dat Nederland in de gemeente Steenwijkerland ligt en Emmen in de gemeente Dalfsen? Wat bedoelen we met de gouden lijn, op welke risico’s bereiden we ons voor in oefeningen, trainingen en opleidingen, hoe ziet ons crisisplan eruit en hoe zijn onze crisisteams samengesteld?
Blijf crisiskundig via Kennisplatform IJsselland

Je kent het vast wel: Je krijgt een tip voor een leuke podcast of interessante e-learning en je bent zeker van plan er iets mee te doen. Misschien plan je er zelfs een momentje voor in je agenda, maar helaas…druk, druk, druk. Het momentje om crisiskundiger te worden, wordt overruled door andere prioriteiten.
Projectgroep Crisisplan aan de slag met opbrengst enquêtes

Op 29 september, 30 september en 1 oktober oefenden we met de actiecentra en het kern-ROT. Deze oefeningen waren ook van belang om een antwoord te krijgen op de vraag wat het actuele crisisplan betekent voor de verschillende rollen in de crisisstructuur en de manier van samenwerking.
Uitkomsten enquête CoPI oefening Isala

Na afloop van de CoPI oefening op 16 en 17 september is aan de deelnemers gevraagd om een enquête in te vullen. Deze enquête is bedoeld om de kwaliteit van MOTO te verhogen.
Nieuwsbrief crisisorganisatie

De crisisorganisatie staat goed. Ook van verschillende burgemeesters krijgen we dat terug. Een mooie basis van waaruit we verder kunnen ontwikkelen. Intern naderen we de evaluatie van het Crisisplan 2020-2023.