CoronaActueel

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in onze regio. In één oogopslag is het (nieuwe) aantal besmettingen zichtbaar en geven we een korte regionale uitleg. Iedere maandag, woensdag en vrijdag plaatsen wij een nieuwe CoronaActueel (m.u.v.  feestdagen). 
Cijfers zijn afkomstig uit het bronbestand RIVM. Eén keer per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau op basis van het weekgemiddelde.

Maandag 19 april

Scholen gaan massaal aan de zelftest

Aantal besmettingen vandaag: 131
Aantal besmettingen afgelopen week: 1.314

De besmettingen blijven schommelen en de druk in de zorg is erg hoog. Het vaccineren gaat gestaag door en daardoor zijn steeds meer mensen beschermd tegen het coronavirus. 

Vanaf vandaag kunnen scholen massaal gaan zelftesten. Er zijn namelijk miljoenen zelftesten beschikbaar voor basisscholen, middelbare scholen en scholen voor speciaal onderwijs. Hiermee kunnen besmettingen sneller worden opgespoord en uitbraken zoveel mogelijk worden voorkomen.

Naast vaccineren en (zelf)testen blijft het belangrijk om ons aan de basisregels te houden. Ook met het lekkere weer dat ons komende week te wachten staat. Geniet verstandig!

April

Maart

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Meer informatie

Klik hier voor vragen en antwoorden over het coronavirus. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Kijk dan voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00