CoronaActueel

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in onze regio. In één oogopslag is het (nieuwe) aantal besmettingen zichtbaar en geven we een korte regionale uitleg. Iedere woensdag plaatsen wij een nieuwe CoronaActueel. Let op: vanaf 1 juli 2021 verschijnt CoronaActueel nog maar twee keer per maand. Cijfers zijn afkomstig uit het bronbestand RIVM.

Woensdag 14 juli

Wijs op reis

Aantal besmettingen vandaag: 72
Aantal besmettingen afgelopen week: 708

Afgelopen week is er een flinke daling in het aantal besmettingen ingezet. Ook het vaccineren gaat voorspoedig. In IJsselland zijn ruim 562.000 vaccinaties gezet. Het aantal ziekenhuisopnames is licht gestegen, maar valt nog onder de reguliere zorg. 

Om het aantal besmettingen beheersbaar te houden is de aanpak voor het reizen binnen de EU veranderd. Alle EU-landen staan per 27 juli op groen of geel. Alleen bij een nieuwe virusvariant wordt een land oranje. Bij terugkeer uit een geel land is voor reizigers zonder vaccinatie- of herstelbewijs, testen in het land van verblijf verplicht.

Het blijft belangrijk dat we ons allemaal aan de basisregels houden: handen wassen, afstand houden en testen bij klachten. En ga je op reis? Check wijsopreis.nl om vervelende verrassingen te voorkomen. 

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Meer informatie

Klik hier voor vragen en antwoorden over het coronavirus. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Kijk dan voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00