CoronaActueel

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in onze regio. In één oogopslag is het (nieuwe) aantal besmettingen zichtbaar en geven we een korte regionale uitleg. Iedere maandag, woensdag en vrijdag plaatsen wij een nieuwe CoronaActueel. 
Cijfers zijn afkomstig uit het bronbestand RIVM. Eén keer per week schaalt de landelijke overheid de regio’s in op niveau op basis van het weekgemiddelde.

Woensdag 20 januari

Lockdown verder aangescherpt

Aantal besmettingen vandaag: 152
Aantal besmettingen afgelopen week: 1.146

Ondanks de dalende lijn in het aantal besmettingen is de lockdown verder aangescherpt. Het kabinet maakt zich grote zorgen om de Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen.

Wij beseffen ons dat iedereen er klaar mee is en nóg meer beperkingen vraagt emotioneel gezien veel van ons allemaal. Maar we kunnen echt niet anders.  

Houd vol! Alleen samen krijgen we het virus onder controle. 

Januari

December

November

Oktober

September

Meer informatie

Klik hier voor vragen en antwoorden over het coronavirus. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Kijk dan voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00